banner

Followers

Sunday, June 27, 2010

~ Sesi Rileks Minda 20 ~

Kad Kuning, Kad Merah
Suatu hari, disebuah penjara, telah diadakan pertandingan bola sepak antara anggota polis menentang banduan yang ditangkap kerana kesalahan mencuri dan menyeluk saku. Ketika waktu rehat, pihak polis telah mendahului dengan 3-0. Jurulatih pasukan banduan telah marah-marah..
 
Jurulatih : Bodoh, takkan lawan pihak polis pun x boleh?! Takkan kamu semua cuma tahu mencuri dan menyeluk saku saja?

Pemain : Kalau macam tu, lepas ni kita semua akan main secara kasar. Janji kita boleh hasilkan gol dan menang.
Jurulatih : Mana boleh main macam tu?
Pemain : Tak apa. saya jamin, pengadil takkan bagi kita kad kuning atau kad merah
Jurulatih : Kenapa pula?
Pemain : Kerana, aku baru sahaja mencuri kesemua kad
kepunyaan pengadil termasuk wiselnya sekali.

Apa punya bapak da...

Pada suatu hari, adalah sorang bapak tu bawak anak  dia gi memancing kat tengah laut dengan menaiki sampan.Bapak dia bawak satu joran je pasal anak dia memang tak pernah turun ke laut mancing. Nak dijadikan cerita, sampan yang diorang naik tu dipukul ombak lalu terbalik. Bapak tu memang terrer berenang, jadi sewaktu nak selamatkan diri, dia ternampak jorandan anak dia yang dah pengsan hampir-hampir tenggelam ke dasar laut.

Tanpa berfikir panjang, dia mencapai joran dia lalu berenang ke tepi pantai dan membiarkan anaknya keseorangan terus tenggelam. Orang ramai di tepi pantai yang menyaksikan kejadian itu memarahinya, Sanggup kau selamatkan joran kau dan biarkan anak kau terus tenggelam? Apa punya jenis bapak kau ni?Dengan selamba dia menjawab,Joran ni kalau tenggelam dia takkan timbul lagi dah. Anak aku tu, lepas dua atau tiga hari timbul ah dia.

Calon Doktor

Ada sekumpulan pelajar dari Medical School tahun satu sedang menjalani anatomy class [ilmu urai tubuh] dengan menggunakan tubuh mayat. Mereka berkumpul didepan mayat yang diletakkan diatas meja yang ditutupi selimut putih.

Profesor memulakan kelas dengan berkata dengan lantang Untuk menjadi doktor yang berkualiti kamu mesti mempunyai dua kualiti yang bagus.Yang pertama kamu mesti tidak jijik atau mual dengan apa-apa yang merangkumi tubuh manusia dan selepas profesor itu berkata dia menarik selimut mayat tersebut dan menyumbat jarinya ke dalam punggung mayat tersebut dan menariknya kembali dan terus menghisapnya.

Ok. Semua buat macam saya buat tadi. Semua pelajar terkejut,tergamam,takut semua ade,dan beberapa minit kemudian seorang demi seorang pelajar menyumbat jari mereka dan menghisapnya seperti apa yang profesor mereka lakukan. Setelah semua pelajar selesai.

Profesor memandang semua pelajarnya dan berkata kualiti yang kedua untuk menjadi doktor yang bagus ialah observation [penilikan], saya menyumbat dengan jari tengah saya tadi dan saya menghisap jari telunjuk saya, sekarang belajar untuk memberi perhatian yang lebih!!!

P/S : Esok kerja..... harap esok aku dapat update blog neh seperti biasa....... ^_^

~ Hard Revenge, Milly (2008) ~

Movie neh aku baru ja layan semalam. Boleh tahan jugak la. Cuma aku rasa neh movie yang paling pendek aku pernah tengok hahaha! tak sampai 1 jam pun movie neh. 45 minit macam tu ja. Sebab apa movie neh pendek sangat??? haa... aku rasa mungkin sebab movie neh terus crita si Milly tu pergi balas dendam di atas kematian suami dan anaknya. Scene masa suami & anak dia dibunuh tu dorang wat 'flashback' macam tu ja. Jadi sebab tu movie neh pendek kot. apapun untuk rating movie neh, aku bagi 3.8/5 ja. sebab orang jahat cepat sangat mati wakaka! cuma yang lama sikit pun, masa dia fight ngan Jack@ketua orang jahat tu ja. yang konco-konco neh sat ja. Si Milly neh sebelum nie pun hampir-hampir mati dah, cuma nasib dia baik, ada orang selamatkan dia & tukarkan badan dia jadi lebih kurang 'cyborg' mcm tu la. penuh senjata dalam badan dia neh. Sebelah kaki dia dah di'upgrade' jadi shortgun kalau tak salah aku hehe! Masuk peluru ikut poket, tembak ikut lutut....Layannn........ ^_^


Details :
  • Title: ハード・リベンジ、MILLY
  • Title (romaji): Hard Revenge, Milly
  • Genre: Action, Drama, Sci-Fi
  • Date Realesed: 9 August 2008 (Japan)

Plot
At some point in the near future gun and weapon control laws are deregulated by public order. Because of this, Asia quickly becomes the epicenter of violent criminal activity in the world. In Yokohama City this violence becomes so extreme that the population quickly drops as ordinary people try to escape the criminal element that remain, leaving the northern part of the city as a haven of sorts to a particularly violent gang of four miscreants that call themselves The Jack Brothers. 


When The Jack Brothers viciously murder Milly's husband and daughter in front of her, leaving her to die, she vows revenge. She learns the art of sword combat from a master swordsman named Juubee, and eventually sets off to confront The Jack Brothers at their hideout in an abandoned factory. 


Cast :
  • Miki Mizuno ... Milly
  • Hiroshi Ohguchi
  • Tetsuya Nakamura
  • Saaya
  • Hirotsugu Imamura
  • Mitsuki Koga ... Jack






Credit to : http://eiga.wikia.com/wiki/Hard_Revenge,_Milly














P/S : Masih mencari waktu yang sesuai untuk melayan "Hard Revenge, Milly : Bloody Battle"

~ Sesi Rileks Minda 19 ~

Boss Yang Power 
Ni kisah seorang makhluk yang dilantik menggantikan bos asal sebuah syarikat besar. Disebabkan masalah pekerja-pekerja yang agak kurang motivasi dan selalu cuai serta pemalas, bos baru ni 'decide' nak ajar mereka sikit 1st day dia kat syarikat tu. So, sesiapa yang dia nampak paling pemalas, dia akan pecat 'on the spot'. Memang malang tidak berbau, dia ternampak seorang pekerja yang sedang dok nyandar kat tepi dinding.
"Yang berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat menyebabkan semua pekerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dengan nada yang agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawab
Bos tu menjawab, "Nah ambik ni Rm800, BERAMBUS KAU DARI SINI. KALAU NAK MALAS-MALAS PERGI TEMPAT LAIN"
Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.
Bos tadi memandang kesemua pekerja-pekerjanya, seperti mahu mereka paham. Sesiapa yang malas, sure kena pecat! Merasakan pekerja-pekerjanya memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opisnya, dia bertanya kepada salah seorang pekerja disitu,
"Mamat tadi tu kerja department mana?"
Jawap si pekerja,"Owh, dia tu datang hantar pizza, tak keje sini pun".

Teh Panas, Teh Sejuk
Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu.
Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?
Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.
Pemuda :! Bagi teh panas 1.
Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.
Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?
Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar RM1.20.

Asrama
Hari pertama mendaftarkan diri di sebuah kolej, Dekan dengan tegasnya menyatakan peraturan-peraturan yang telah ditetapkan kepada mahasiswa dan mahasiswi. Sehinggalah sampai pada peraturan tentang asrama. Asrama Putri adalah kawasan larangan buat mahasiswa, dan Asrama Putra adalah kawasan larangan untuk mahasiswi.

Barang sesiapa yang didapati melanggarnya akan dikenakan denda RM.50.00, Bagi yang ditangkap kerana kesalahan sama sebanyak dua kali, dendanya RM100.00 . Kalau kali yang tiga, didenda RM180.00,-. Faham! Ada apa-apa pertanyaan? tegasnya. Ada Tuan, salah seorang mahasiswa lelaki berkata sambil mengangkat tangan kidalnya, Berapa yang saya mesti bayar, untuk tinggal di Asrama Putri selama satu semester?

P/S : Gambar Sekadar Hiasan K!!! ^_^

Saturday, June 26, 2010

~ My Boss, My Hero (2006) ~


Hampir seminggu aku tak buat entri baru untuk blog aku...hahaha! makin menurun la pulak prestasi aku ber'blogging; sekarang nie.. tak tau la kenapa aku jadi macam tu...ok, entri kali neh aku nak review berkenaan drama 'My Boss, My Hero' yang aku baru saja abis layan semalam. Dalam entri aku yang sebelum ni iaitu ''Jdrama Pilihan' aku ada nyatakan yang aku sedang melayan 4 buah Jdrama. Salah satu dari drama-drama tersebut adalah 'My Boss, My Hero'. Drama yang lain tu, aku masih/sedang layan hehe! nnt dah abis aku layan aku wat review ok. Untuk Jdrama 'My Boss, My Hero' neh, aku nak bagi rating 4.7/5 bintang haha!( ini rating aku k!!!) memang terbaik la drama neh. aku amat meminatinya (ayat skema). Patutla ramai orang cakap drama ni 'best', tak rugi pun tengok. Drama neh mengisahkan seorang 'yakuza' @ gangster la senang cerita yang masuk ke sekolah untuk belajar dan menjadi seorang gangster yang berpelajaran bagi mewarisi jawatan bapanya iaitu ketua gangster yang terhebat. Pada masa yang sama, adik si yakuza neh pun baru ja tamat pelajarannya di Florida. Jika yakuza neh gagal tamatkan pelajarannya, jawatan tersebut akan diserahkan kepada adik beliau. Jadi dengan penuh keyakinan & ketekunan, yakuza (makio) neh pun dapt la belajar di sebuah sekolah di dalam kelas 3-A. Dalam tempoh pembelajaran Makio di sekolah tersebut, maka berlakulah mcam-macam perkara baik yang gembira ataupun sedih... Jadi cuba bayangkan sendiri la bila si Yakuza@Makio yang agak kurang 'cerdik' masuk ke sekolah untuk belajar..  Haaa... Nak tau dia berjaya ataupun tak dalam pelajarannya, korang kena la layan sendiri hehe! kalau tak cerita dah tak 'suspen' la...^_^ tapi episod last memang sedey arrr.........


Details :
  • Title: マイ★ボス マイ★ヒーロー
  • Title (romaji): My Boss, My Hero
  • Format: Renzoku
  • Genre: School drama, comedy
  • Episodes: 10
  • Viewership rating: 18.91
  • Broadcast network: NTV
  • Broadcast period: 2006-Jul-08 to 2006-Sep-16
  • Air time: Saturday 21:00  
  • Theme song: Sorafune by TOKIO
Synopsis
Sakaki Makio, also known as "Tornado" is a tough 27-year-old high school drop-out. By academic standards, he's pretty dumb. His father decides to force Makio to return to high school to receive his diploma and he asks an old friend who happens to be the principal of a nearby school to admit Makio. If Makio doesn't graduate, the position of boss will be given to his younger brother, Mikio.

Furthermore, he must pose as a 17-year-old during school hours and in the presence of any classmates or teachers outside of school. If his cover is blown, it would be the end of his high school career as well as his hopes to become boss. Things start out rough and tough as Makio's violent temper is tested. As the lessons and days go by he learns there is much more to school than just tests and studying. 



Cast :



    Class of 3-A

     

    St. Agnes Academy Faculty






      P/S layan lagu tema drama neh, 'Sorafune by TOKIO' haha!

      Saturday, June 19, 2010

      ~ Ikimono Gakari ~



      Entri kali nie aku nak review sikit berkenaan j-band yang aku agak berminat dengan lagu-lagu dorang. Band tersebut adalah 'Ikimono Gakari'. Band nie aku kenal melalui Anime 'Bleach' hahaha! Bleach lagi.... aku neh kenal lagu & penyanyi jepun banyak melalui Bleach kot... 1st lagu dorang yang aku minat bertajuk 'Hanabi' iaitu Ending untuk anime 'Bleach'. bermula dari situ, aku terus 'follow' dorang sampai sekarang. Single dorang yang terbaru untuk tahun 2010 nie bertajuk 'Arigatou'. Best jugak lagu & muzik dorang. Dari mula aku 'follow' lagu-lagu dorang sampai sekarang, aku rasal agu yang paling aku minat adalah 'YELL' memang layan habis lagu tu hahaha! Nanti aku letak link lagu tersebut di bawah untuk didengar kepada yang berminat...^_^


      Ikimono-gakari  is a Japanese pop-rock band that debuted in 1998. They record on Sony Music Entertainment Japan's Epic Records label.

      The band was formed in Kanagawa Prefecture in February 1999 by Hotaka Yamashita and Yoshiki Mizuno, and was later joined by lead vocalist Kiyoe Yoshioka in December the same year. Ikimono-gakari (生き物係?) refers to a group of children who are responsible for looking after plants and animals in a Japanese elementary school.

      Members
      • Kiyoe Yoshioka (吉岡 聖恵 Yoshioka Kiyoe) (born February 29, 1984) is the vocalist. She was born in the city of Shizuoka, and later moved to Atsugi, Kanagawa when she was five years old. Nicknamed "Kiyoe", "Kiyo-chan" "Se-Ki", "Las Kiyo", and "Ponyo Megumi". Education: Primary Education City Minami Mouri Atsugi, high school Ebina, Kanagawa Prefecture, Graduate School Musical courses Showa University College of Music (now four-year) graduation. Her brother was a high school classmate of Mizuno and Yamashita.
      • Yoshiki Mizuno (水野 良樹 Mizuno Yoshiki) (born December 17, 1982) is the band's lead member and guitarist. He primarily uses the electric guitar. Born in Hamamatsu, Shizuoka Prefecture, he moved to the city Ebina, Kanagawa Prefecture, at an early age. Education: Junior High School Otani Sugikubo City Ebina, high school Prefectural Atsugi, Kanagawa. After Ronin mask in Economics, Politics, Meiji University, graduated from Department of Sociology, Hitotsubashi University.
      • Hotaka Yamashita (山下 穂尊 Yamashita Hotaka) (born August 27, 1982) is the guitarist and harmonicist of the band He was born in Ebina City, Kanagawa Prefecture. Education: Junior High School Otani Sugikubo Ebina City, schools of higher Atsugi, Kanagawa Prefecture, graduated from Department of Sociology, Hosei University.


      video

      Romaji:

      “’Watashi’ wa ima doko ni aru no” to
      Fumishimeta ashiato wo nandomo mitsumekaesu
      Kareha wo daki akimeku madobe ni
      Kajikanda yubisaki de yume wo egaita

      Tsubasa wa aru no ni tobezu ni irun da
      Hitori ni naru no ga kowakute tsurakute
      Yasashii hidamari ni kata yoseru hibi wo
      Koete bokura kodoku na yume e to aruku

      Sayonara wa kanashii kotoba ja nai
      Sorezore no yume e to bokura wo tsunagu yell
      Tomo ni sugoshita hibi wo mune ni idaite
      Tobitatsu yo hitori de tsugi no sora e

      Bokura wa naze kotae wo asette
      Ate no nai kuragari ni jibun wo sagasu no darou
      Dareka wo tada omou namida mo
      Massugu na egao mo koko ni aru no ni

      “Hontou no jibun” wo dareka no kotoba de
      Tsukurou koto ni nogarete mayotte
      Ari no mama no yowasa to mukiau tsuyosa wo
      Tsukami bokura hajimete ashita e to kakeru

      Sayonara wo dareka ni tsugeru tabi ni
      Bokura mata kawareru tsuyoku nareru kana
      Tatoe chigau sora e tobitatou to mo
      Todae wa shinai omoi yo ima mo mune ni

      Eien nado nai to kizuita toki kara
      Waraiatta ano hi mo utaiatta ano hi mo
      Tsuyoku fukaku mune ni kizamarete iku
      Dakara koso anata wa dakara koso bokura wa
      Hoka no dare demo nai dare ni mo makenai
      Koe wo agete “watashi” wo ikite iku yo to
      Yakusoku shitan da hitori hitori hitotsu hitotsu michi wo eranda

      Sayonara wa kanashii kotoba ja nai
      Sorezore no yume e to bokura wo tsunagu yell
      Itsuka mata meguriau sono toki made
      Wasure wa shinai hokori yo tomo yo sora e

      Bokura ga wakachiau kotoba ga aru
      Kokoro kara kokoro e koe wo tsunagu yell
      Tomo ni sugoshita hibi wo mune ni idaite
      Tobitatsu yo hitori de tsugi no sora e

      Translation:

      I look back on the footprint I’ve left again and again
      Thinking “Where is ‘me’ now?”
      I scooped uo the dead leaves in my arms
      And drew my dreams on the autumn window with my numb fingertips

      I have wings but I can’t fly
      I’m afraid of being alone, it’s too painful
      We’re leaving behind those days of cuddling in the gentle sun
      And walking on to our lonely dreams

      Goodbye isn’t a sad word
      It’s a yell that connects us to our respective dreams
      I’ll hold the days we spent together in my heart
      And take off alone to my next sky

      Why do we get impatient for an answer
      And search for ourselves in darkness so deep that we get lost in it?
      When we have the tears and straightforward smiles
      Of just loving someone, right here?

      When it comes to our real selves, we get off track, get confused
      And think it’s made up by other people’s words
      We’ll take hold of our natural weakness and the strength to face it
      And start running to tomorrow for the first time

      Maybe every time we say goodbye to someone
      We can change, we can become stronger
      Even if we take off to different skies
      This love won’t stop, it still remains in my heart

      Ever since I realised there’s no such thing as eternity
      The day we laughed together, and the day we sang together
      Have become strongly, deeply carved into my heart
      That’s why you, that’s why we
      Aren’t anybody else, can’t be beaten by anyone
      We raised our voices and promised that we’d live our lives our way
      Each of us chose our own path

      Goodbye isn’t a sad word
      It’s a yell that connects us to our respective dreams
      Until we meet again someday
      I won’t forget this pride, my friend, into the sky

      We have a word that we share
      It’s a yell that connects our voices, one heart to another
      I’ll hold the days we spent together in my heart
      And take off alone to my next sky


      P/S :  Cari PV lagu 'YELL' tak jumpa, jadi terpaksa la aku upload sendiri.....

      Friday, June 18, 2010

      ~ Sesi Rileks Minda 18 ~

      Telefon
      Satu hari ketika baru saja tiba dari Subang, Aku singgah sekejap di KLCC. Aku ada something untuk dibeli. Ketika aku sedang melihat barang di kedai, tiba-tiba perut aku terasa memulas. Apalagi aku pun terus bergegas ke tandas kat level tu. Masuk saja kat situ, aku tengok ada 3 bilik air. Satu tu bertutup, so aku pergi yang disebelahnya. Baru saja aku duduk,aku terdengar suara dari sebelah...
      "Haa,camna sekarang ?" Aku bukan suka nak berbual ngan org yg aku tak kenal kat tandas tu.
      Ntah cam mana, akhirnya aku balas juga "Ok gak ler"
      Kemudian suara tu bertanya lagi "Ko nak gi mana ni??"
      Iskk.. Aku mula rasa musykil skit.. Tapi aku kata
      "Aku nak balik, singgah sini nak beli brg sikit"
      Lepas suara tu bertanya lagi "Bila ko nak gerak ni??"
      Aku selamba jer kata "Lepas aku sudah ni,
      abis beli brg aku chow la".
      Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah
      tu berkata "Wei, aku call ko balik lepas ni lah,
      tiap kali aku tanya soalan kat ko,
      mamat bodoh sebelah aku ni asyik jawap jer!!!



      Derma
      Adala seorangg lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma.
      Seorang budak pun membuka pintu.

      Lelaki : Saya datang nak minta derma.
      Budak : Derma apa abang?
      Lelaki : Derma untuk rumah org tua-tua.Adik ada apa-apa untuk di dermakan?
      Budak :Nanti jap.Saya ambilkan atuk saya.
      Lelaki : ?????


      Budi Bahasa LRT.

      Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat sesak. Gadis itu berdiri betul-betul di depan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, "Terima kasih, saya lebih suka berdiri". Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan. Dia sedikit jengkil kerana ditolak oleh gadis itu walaupun secara lembut. Pemuda itu pun berdiri semula tetapi sekali lagi gadis cantik itu menolaknya duduk semula dan berkata dengan sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain penumpang, "Tak apa, tak payah susah-susah, saya lebih suka berdiri." Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil menjerit, "Woii cik kak !!Saya nak turun laaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian saya tau tak!!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!"


      P/S : Bola Oh Bola... Kenapala Engkau Bulat????

      Thursday, June 17, 2010

      ~ Kenali Personaliti Anda Melalui Sikap/Sifat ~

      a) Personaliti Periang
      Seorang yang periang akan mudah bergaul dengan orang lain dan bagi mereka bertemu dan bergaul dengan orang lain itu adalah sumber kepada kebahagiaan dalam hidup. Mereka biasanya:-
      1. berasa selesa apabila berada dalam keramaian dan seronok bertemu dengan orang lain. 
      2. lebih mudah berhubung dengan dunia luar berbanding dengan dunia dalam diri mereka sendiri atau berfikir dengan idea sendiri. 
      3. lebih suka berbincang dengan orang lain dalam mencapai keputusan sendiri 
      4. lebih banyak bercakap dari mendengar 
      5. berkebolehan menganalisis situasi baru dengan mudah 
      6. gemar dengan aktiviti keramaian seperti majlis sukan, pesta dan lain-lain 
      7. Happy go lucky dan gemar muzik harmoni dan rancak
      b) Personaliti Pendiam
       Bersifat:-
      1. lebih suka menyendiri 
      2. sanggup melakukan apa sahaja untuk menjayakan sesuatu yang mereka sukai 
      3. mudah merasa diketepikan dalam keramaian 
      4. lebih suka memikir dan mencari penyelesaian untuk masalah yang dihadapi secara bersendiri 
      5. menjadi pemerhati dan berfikir lama sebelum melibatkan diri dengan seseorang atau sesuatu 
      6. seorang pendengar yang baik, kurang gemar dipuji dan tidak suka berbual atau mencampuri hal orang lain
      c) Personaliti Perasa
      Bersifat:-
      1. mahu jawapan yang pasti dan tepat 
      2. suka kerja yang berperaturan dan kerja yang mempunyai pulangan yang banyak 
      3. suka mengumpul banyak dan cukup maklumat sebelum bertindak 
      4. mementingkan fakta dan bukan teori serta tiada masalah berhadapan dengan perkara yang remeh temeh 
      5. lebih suka melakukan sesuatu dari hanya berfikir untuk melakukan sesuatu 
      6. kurang mempunyai firasat
      d) Personaliti Peramal
      Sifatnya:-
      1. gemar melakukan banyak perkara dalam satu masa 
      2. selalu mempunyai jawapan yang sesuai untuk setiap persoalan dan bijak mengenalpasti peluang baru 
      3. tidak suka melakukan perkara yang remeh temeh 
      4. gemar belajar mengenai perkara yang baru tapi kurang menggunakan ilmu tersebut 
      5. sering memberi jawapan yang berbentuk umum 
      6. gemar kerja yang mencabar dan kurang gemar melakukan kerja yang sama sepanjang masa 
      7. banyak persoalan yang ditimbulkan dalam perbincangan 
      8. suka menguji kebolehan orang lain
      e) Personaliti Pemikir
      Bersifat:-
      1. mudah mengingat nombor berbanding dengan wajah dan nama orang 
      2. sering bertenang walaupun dalam suasana yang menyebabkan orang lain panik 
      3. yang penting dia mestilah benar setiap masa 
      4. kadang-kadang kelihatan seperti orang yang keras hati dan mudah mengkritik 
      5. baik dalam merancang sebarang kerja dan menguruskan kerja peribadi 
      6. suka melihat sesuatu dengan lebih mendalam sebelum membuat keputusan
      f) Personaliti Sensitif
      Bersifat:-
      1. sering membayang diri mereka dalam situasi yang dialami oleh orang lain. Lebih mudah simpati dengan perasaan kehendak dan kesukaan orang lain 
      2. dalam membuat keputusan sering bertanya sendiri apa yang saya rasa dan apa yang orang lain rasa dan bukan apa yang betul 
      3. suka menolong orang lain walaupun tahu mereka dipergunakan 
      4. tidak gemar menyampaikan perkara buruk kepada orang lain 
      5. akan melakukan apa sahaja untuk tidak melukakan perasaan orang lain atau menimbulkan konflik dengan orang lain.


      P/S : Gambar sekadar hiburan semata-mata.... hehe! ^_^

      Tuesday, June 15, 2010

      ~ RM 20 ~

      Haa...... kali neh bukan aku nak cerita pasal RM 20. Tetapi aku cuma nak tunjuk duit kertas RM 20 yang telah sekian lama aku tak pernah lihat di depan mataku sendiri wakakaka! Hari neh tetiba ja terlihat duit neh dengan mataku sendiri... Rasa duit tu macam bahan sejarah la pulak...^_^ dekat bawah nie ada aku letak gambar duit tersebut......


      P/S : Post kali ini sekadar suka-suka hehehe!

      Sunday, June 13, 2010

      ~ Sesi Rileks Minda 17 ~

      Belajar bahasa Jepun

      01. Yang pemarah – KEIJI CACIMAKI
      02. Yang suka berjimat – SAYORI SUKAMURA
      03. Yang bisu – KIETA TADASORA
      04. Yang suka makan nasi – NANACHi KASIBANYA
      05. Yang suka layan blues – APO NADIKATO
      06. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI
      07. Yang kerap bikin kacau – WAKASI HURUHARA
      08. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI
      09. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI
      10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA
      11. Yang tua – TARAGIGI PADANMUKA
      12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI
      13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI
      14. Yang Lembab – AYUMI CIPUTBABI
      15. Yang suka BERSUMPAH – SAIIFOOL BAUKARI

      Staff Punya Hal...

      Seorang bos sedang menunggu staff-staff nya datang ke ofis untuk bermesyuarat.
      Bos itu sungguh marah kerana tiada seorang pun sampi ke ofis.  Tiba-tiba kelihatan
      salah seorang staff nya berlari menuju pintu ofis.....

      Staff 1: Bos..jangan marah dulu..saya boleh jelaskan kenapa saya lewat hari ini...
      Saya ada temu janji tetapi ia selesai lewat. Saya berlari untuk menaiki bas tetapi
      terlepas, saya menaiki teksi tetapi teksi tersebut rosak di tengah jalan. Saya
      terjumpa ladang dan membeli seekor kuda sedang dalam perjalanan kuda itu jatuh
      dan mati dan saya berlari 10 km dan baru sampai.

      Bos tersebut amat hairan dan pelik dengan penjelasan staff tersebut tetapi
      membiarkan sahaja kerana beliau dapat datang jugak.  Seketika kemudian 8 orang
      staff datang dengan keadaan kelam kabut dan bos pun bertanya setiap seorang
      dari mereka kenapa mereka lewat.

      Bos: Kenapa kamu lewat.

      Staff 2:Saya ada temu janji tetapi ia selesai lewat. Saya berlari untuk menaiki bas
      tetapi terlepas, saya menaiki teksi tetapi teksi tersebut rosak di tengah jalan.
      Saya terjumpa ladang dan membeli seekor kuda sedang dalam perjalanan kuda itu
      jatuh dan mati dan saya berlari 10 km dan baru sampai.

      Bos itu pelik dan agak hairan dengan penjelasan staff tersebut tetapi dia telah
      melepaskan staff yang pertama dari apa-apa hukuman dan terpaksa juga
      melepaskan staff yang kedua itu.  Dan setiap staff yang ditanya mengapa mereka
      lewat dan penjelasan mereka juga sama dan akhirnya soalan ditujukan kepada
      staff ke-9.

      Bos: Ha ..kamu pula ..apa pula penjelasan kamu?

      Staff 9:Saya ada temu janji tetapi ia selesai lewat. Saya berlari untuk menaiki bas
      tetapi terlepas, saya menaiki teksi tetapi....

      Bos:Biar saya teka..[bos itu menyampuk..]..teksi tu rosak kan...

      Staff 9: Bukan...ada terlalu banyak bangkai kuda di tengah jalan...teksi langsung
      tidak boleh bergerak...

      Interview

      Ade satu pagi dengan ade dua org sahabat iaitu Ahmad dan Abu.
      Abu ni tengah siap2 nak gi interview dengan jalan kaki,
      tapi Ahmad menegur Abu.

      Ahmad : Abu!!
      Abu : ape??
      Ahmad : Semalam kau kate kau ade interview hari nih.
      Abu : Yelah tengah siap2 nih. Tak nampak ke?
      Ahmad : Yelah maksud aku takkan kau nak gi interview jalan kaki kot.
      Abu : Aku semalam bace surat. Lepas tu dalam surat tu ade tulis walk-in interview jadi aku kene jalan kaki lah.
      Ahmad : (Dalam hati) Bodohnye kawan aku sorang nih.

      P/S : Gambar sekadar hiasan... tiada kena mengena dengan sesiapa atau apa pun.....

      Saturday, June 12, 2010

      ~ 12 Jmusic Video pilihan ~

      Salam sejahtera semua....^_^ hermm... kesibukan makin melanda diri ini dan menghalang aku untuk meng'update'kan blog aku neh. Nampaknya seminggu sekali ja aku dapat buat post baru. Merasa sedikit kekecewaan di dalam diri ini kerana tidak dapat berblogging seperti sebelum nie. Jdrama pun tak sempat nak layan hahaha! Disebalik kekecewaan tersebut, nasib la aku masih sempat lagi layan 'PV' lagu jepun. Tak kisah la pv baru ataupun lama. Janji aku gumbira sudah... untuk entri kali nie, tetiba pulak terasa nak buat berkenaan pv yang aku tengah layan sekarang nie.. kalau nak aku senaraikan semua memang la banyak... jadi di sini aku akan senaraikan 12 pv lagu ja. Di bawah nie kira aku buat 'ranking' aku sendiri la dari 12 pv tersebut ok...(klik tajuk lagu untuk dengar lagu, tapi tak semua ada ok..)





      10. Kana Nishino - Style


      9. Ikimonogakari - Arigatou























      P/S : Haaa...berjaya update blog aku walaupun entri yang aku buat ntah apa-apa...... wakakaka!

      Monday, June 7, 2010

      ~ Jdrama Pilihan ~


      Salam Sejahtera kepada semua... Hampir seminggu lebih aku tak berblogging. Hari ini aku rasa tetiba ja nak buat entri baru ^_^. Nasib baik jugak la aku cuti hari nie. Jadi dikesempatan yang aku ada ni, aku nak merapu sikit la di blog aku neh haha! entri kali ni, aku nak buat 'review' skit la berkenaan Jdrama yang aku sedang dan akan layan untuk membuang masa lapang yang aku ada wakakaka! Ok, tanpa membuang masa aku dan pembaca sekalian, aku akan mulakan dengan.......

      1. My Boss, My Hero (2006)

      Drama neh ada 10 episod. sekarang nie aku baru layan 6 episod. yang 4 episod lagi sedang men'download'. rasanya petang nie siap la ;) haha! setakat aku layan 6 episod neh, aku rasa drama nie memang best. kalau tengok tak gelak memang tak sah la. memang lawak habis. Drama neh mengisahkan seorang 'yakuza' @ gangster la senang crita yang masuk ke sekolah untuk belajar dan menjadi seorang gangster yang berpelajaran bagi mewarisi jawatan bapanya iaitu ketua gangster yang terhebat. jadi cuba bayang bila gangster yang kurang 'cerdik' masuk sekolah haha!

      2. Sunao Ni Narenakute (2010)


      Untuk drama nie, aku baru layan 3 episod. Drama nie masih lagi ditayangkan di Jepun sekarang nie. Rasanya dalam 11 episod ja kot.. sekarang nie baru 8 episod ditayangkan. Drama nie mengisahkan 5 orang sahabat neh berkenalan melalui 'Twitter'. kira memang rapat la dlm 'Twitter' tu. Lepas tu dorang ada la buat 1 perjumpaan lebih kurang 'gathering' la untuk mengenali diri masing-masing dengan lebih rapat. Jadi dari situ bermulalah babak-babak konflik percintaan, persahabatan dan macam-macam lagi hahaha! Bagi aku drama neh ok ja (sebab baru layan 3 episod). lagipun drama nie sesuai untuk yang minat cintan-cintun kot.........

      3. Zettai Reido (2010)


      Zettai Reido, drama berkenaan pembunuhan dan penyiasatan ataupun untuk maksud yang lebih mudah 'Crime dan Detective Drama' hahaha! episod keseluruhan masih belum diketahui sebab sedang ditayangkan lagi. Baru 8 episod.. tapi selalunya Jdrama neh 11 episod ja. Drama neh aku baru layan 1 episod sebab tengah tunggu 'English Subtitle' untuk episod-episod yang seterusnya. Sabar je la.... kalau ikutkan, aku memang nak sangat layan drama neh cepat-cepat. Aku bab siasat menyiasat neh memang minat la. Komen aku  setakat 1 episod yang aku tengok, memang best. kira drama neh berjaya menarik minat aku untuk melayan sampai habis nanti.....


      4. Attention Please (2006)


      Drama neh ada 11 episod. Aku baru sempat 'download' 6 episod. Masih belum sempat untuk melayan walaupun 1 episod hahaha! tapi aku ada la tengok-tengok macam tu ja. Agak lawak jugak la. kalau ikut apa yang member aku cerita dan sipnosis yang aku baca, drama neh mengisahkan seorang perempuan yang pada mulanya agak-agak macam 'ganas' skit la yang telah berjaya dalam temuduga untuk menjadi seorang pembantu kabin kapal terbang @ pramugari (aku rasa la). Sebelum menjadi seorang pramugari, perempuan tersebut perlu di'training' dulu dengan mengikuti beberapa kelas untuk tujuan pembelajaran... Jadi macam-macam hal telah berlaku semasa waktu 'Training' tersebut..... hahaha! selanjutnya, kena la layan dulu drama neh.....

      P/S : waktu Cuti pun masih teringatkan kerja di pejabat... tolong!!! macam mana nak habiskan kerja-kerja tersebut.......
      Related Posts with Thumbnails

      Labels

      2011 (3) 2012 (20) 4Minute (1) 5S (1) 9Nine (1) AAA (2) Aeman (1) Afiq Muiz (13) Aidilfitri (3) Aishiteru (13) Aiskrim (1) AKB48 (2) Alena (1) Alleycats. Upin dan Ipin (1) Altimet (1) Amanda Aniqah (1) Amanda Misbun (5) Ana Raffali (1) Angry Bird (2) Anima (2) Anime (4) Anne (1) Apa Celop (5) Arashi (1) Areila Sahimi (1) Ariana (16) Armada Band (2) Artis (2) Asian Kung Fu Generation (1) AURORA (2) Avara Band (2) Azad Jasmin (5) Baik-Baik Sayang (1) Bantal (1) Bazaar (1) Berry Koubou (1) Bismillah... Aku Mencintaimu (1) Blazin Squad (1) Bleach (2) Blogger (2) Boneca (1) Bounce Stepperz (4) Bowling (1) Buah (1) Budi Doremi (1) Buku (1) Bunga (1) Carta Hati (1) Central Square (1) change (1) ChiBi (1) Cinta (25) Coklat (1) dadali (1) Daim (1) Dalam Mihrab Cinta (2) Dangdut (1) Delon (1) Detective Conan (1) Devotees (1) Dmasiv (1) Domo (2) Download (31) Drama (26) Duhai Hati (1) EdCoustic (1) Eikura Nana (1) Elecoldxhot (4) Elecoldxhot. 8TV (2) Erin Malik (13) Family (1) Far East (1) Fatih (2) Feelhoney (2) Filem (1) Firdaus (3) Fizz Fairuz (12) FLOW (1) Forheart (2) FTIsland (2) Funky Monkey Babys (1) Games (1) Girl Next Door (1) Girl's Generation (1) Goliath (1) Gradasi (2) Guar Perahu (3) Haddad Alwi (1) Hadiah (2) Hail Amir (1) Hargai Aku (1) Heavy Rotation (1) HELLO (1) Hiburan (107) hijjaz (4) HMC Phlow (4) Horikita Maki (1) Hujan (1) Hujan Band (1) Huseein (16) i-City (1) Ichigo (1) Ichikawa Yui (1) Idola Kecil (5) Ika Nabella (5) Ikimono gakari (4) Iklan (1) In-Team (1) Ina (1) Indie (2) Indo-pop (24) Indonesia (15) Intan Nuraini (1) Iqram Dinzly (13) Ishihara Satomi (1) Iwan (1) Izarah Aisyah (13) J-pop (12) Jac (1) jawatan Kosong (1) Jdrama (34) Jepun (14) JKT48 (1) Jmovies (15) Jmusic (29) Jpop (1) JUJU (1) JUNE (1) K-pop (1) Kahwin (2) Kaki Novel (1) Kamal Adli (5) Kamiji Yusuke (1) Kanak-kanak (5) Kanda Band (1) KARA (1) KAT-TUN (1) Katori Shingo (1) KBU (31) KCB (2) Kedah (5) Keluarga (1) Kenangan (1) Kenduri (1) kesihatan (1) Ketam (1) Ketika Cinta Bertasbih (1) Kewangan (1) Khidmat Masyarakat (1) Kiss (1) Komtar (7) Kuninaka Ryoko (1) LA LUNA (1) Langit Vanilla (1) Langkawi (1) Las Ketchup (1) Latasha (2) Latif (1) Lawak (7) Leen (1) Liar Game (1) Liar Game : Reborn (1) M. Nasir (1) Mabuk (1) Maher Zain (1) Mai Hoshimura (1) Makan (6) Makan Angin (2) Malaysia (51) Mana Ashida (1) Marshanda (3) Matsuda Shota (1) McD (1) Mdrama (47) Media Prima (47) Mediafire (34) Mee (1) Mei-chan no Shitsuji (1) Melaka (1) Melayu (42) Merbok (1) Mesej (1) Mestica (4) Mikako Tabe (1) Mikhail (16) Mirwana (1) miwa (4) Mizushima Hiro (1) Monkey Majik (1) Morning Musume (2) Motivasi/Renungan (62) Movie (2) Muka Buku (2) Mutiara Hati (1) Muzik (2) MV (1) Nagaswara (1) Najwa (1) Najwa Latif (3) Naka Riisa (1) Nasihat (3) Nasyid (37) Negeri Sembilan (2) New Sakha (1) Nilai (2) Nora Danish (16) Novel (4) NOVI (1) Nur Kasih (1) Oguri Shun (2) Ore Ska Band (1) Oricon (1) Panic (2) Pantai (1) Paradise Kiss (1) Pengantin (1) Pengapit (1) Perak (4) Peribadi (42) Perlis (2) Personal (27) Porno Graffiti (1) Pulau Aman (1) Pulau Pinang (25) PV (8) R-if (2) Rain (1) Ramadhan (26) Rast (1) Ratu (16) Raya (4) Realiti (2) Reefa Band (1) Rei Fu (1) Ringgit Malaysia (1) Rokusteps (4) Ruffedge (16) Rukia (1) S.P.E.E.D (1) S9B (1) SanTai/Rileks Minda (185) Saujana (3) Sayang (1) SCANDAL (4) Sedekah (1) Selangor (1) Selawat (1) Sembilu (1) Sen (1) Senyum (26) SeX (1) Shah Alam (1) Shenthy Feliziana (5) SHINee (1) Shion Tsuji (1) Shodown (2) Showdown 2011 (3) Sinetron (1) Singkatan (1) Siti Musliha (1) Snada (2) StarFive (1) Stereopony (1) Stinky (2) Strawberi (2) Suby (1) Sudirman (1) SUK (7) Sulis (1) Sungai Petani (1) Surat (1) Suzanne (1) Syiling (1) Taiyuddin Bakar (5) Takaharasuiko (1) Taxi Band (1) The Zikr (2) Toblerone (1) Toda Erika (2) TOKIO (1) Tutti Frutti (1) TV3 (18) TV9 (34) Udin (1) Ueto Aya (4) UiTM (1) Uji Rashid (1) Umum (95) UNIC (4) Utopia (1) UverWorld (1) Van (1) Vanila Coklat (13) Video (2) Wali Band (1) Wan Sharmila (5) Wani Ardy (1) Wany Ardi (1) Wordless Wednesday (29) WORLD ORDER (1) Yamada Yu (1) Younha (1) Youtube (1) Yui (7) Zed Zaidi (5) Zivilia Band (2)